Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 13. 3. 2019, do 7.00 ure, dne 14. 3. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 13. 3. 2019

Ob 8.42 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Vičancih, v kateri je nastala materialna škoda. Na kraju smo povzročitelju izdali plačilni nalog zaradi nepravilne vzvratne vožnje.

Ob 15.50 smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznica osebnega avtomobila se je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zaletela v drog ulične razsvetljave in teraso gostinskega lokala. Voznica je bila tudi pod vplivom alkohola, zato ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njo sledi Obdolžilni predlog, kamor bo zaradi vožnje pod vplivom alkohola poslano tudi njeno vozniško dovoljenje.

Ob 16.16 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Podgorcih. Voznik osebnega vozila je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi lastniku nudil svoje podatke. Ko bo izsleden, mu bo izdan plačilni nalog.

Ob 6:05 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Kajžar, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kombiniranega vozila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 6:48 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na regionalni cesti izven naselja Koračice, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 14. 3. 2019:

– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve pešcev).

PRIPRAVILA:

Mitja Tramšek, viški policist I

in Edvard Cvetko, komandir

Objavila: Sara Gabor