V prostorih Mladinskega centra Ormož je včeraj od 17.do 20 ure potekala „Velikonočna delavnica“, ki je bila namenjena izdelovanju pisank.
25 udeležencev vseh generacij je pisanke izdelovalo pod mentorstvom Aleksandre Bolčevič, ki ima z vodenjem takšnih delavnic že kar nekaj izkušenj. Likovni umetnik Bohumil Ripak pa je udeležence podučil kako napraviti pisanko v tiffany tehniki, ali jajčno lupino okrasiti z brušenjem.
Udeleženci so izpihali čez 200 jajc, za okraševanje lupin pa v večini uporabljali naravne materiale od maka, riža, koruze, pšenice, rdečo papriko, pšenico, zdrob in podobno. Na lupino so nanesli lepilo, potem pa ustvarjalni domišljiji dali pot…
Iz vsebine jajc pa so pekli palačinke. S peko se je ob pomoči Vanje Kaučič ubadala kar mentorica Aleksandra Bolčevič, in spekli sta vsaj sto palačink, ki so udeležencem dobro šle v slast. Ena sama je še ostala na pladnju, ko so se udeleženci delavnic razšli. Pisanke so seveda lahko vzeli domov, nekaj pa jih je ostalo tudi v prostorih Mladinskega centra, kjer bodo krasile velikonočni čas.

DSCN0526

DSCN0527

DSCN0528

DSCN0529

DSCN0530