Včeraj sta v Središču ob Dravi v družbi sorodnikov in znancev PLATINASTO POROKO slavila KATARINA in ŠTEFAN TRSTENJAK iz Šinkove ulice v Središču ob Dravi. Slavje je potekalo v tamkajšnji dvorani SOKOLANA. Slovesni obred je opravil župan Jurij Borko, kot priči pa sta se podpisali hčerki Milena Belec in Štefka Jambrovič.
Katarina in Štefan sta svoja mlada leta preživela v vasici Martinuševec (občina Gornji Mihaljevec, župnija Štrigova). Iskrica ljubezni med njima je preskočila na eni izmed domačih veselic, pove danes 97 letni Štefan in doda, da od takrat od lepe, danes 89 letne Katice (Katarine) ni umaknil oči. Večno zvestobo sta si obljubila 2.maja 1948 v Štrigovi.

Leta 1961 sta v Šinkovi ulici v Središču ob Dravi kupila hišo, ki je tako postala njun novi dom. V zakonu se jima je rodilo PET hčera (Danica, Štefka, Milena, Slavica in Marija), ponosno pove platinasta nevesta Katarina, in doda, da imata DESET vnukov, od teh pa je PRVI vnuk le bil deček, ki njima z možem ni bil dan.
Sicer pa imata danes tudi že ŠTIRINAJST pravnukov in seveda veliko veselja s številno družino. DVE hčerki sta si svoje nove domove postavili ob domačiji v Središču ob Dravi, DVE živita drugod, žalosten spomin pa ostaja na hčerko Danico, ki je leta 1979 umrla v prometni nesreči v Ljubljani.
Katarina in Štefan sta družino preživljala s sadovi manjše kmetije in z delom pri okoliških kmetih. Štefan je bil tudi nekaj časa zaposlen. Današnje dni preživljata mirno, pravita: Katarina gospodinji in skrbi za vrt, Štefan pa rad poseda pred televizorjem, saj ga še vedno zanima vse kar se dogaja po svetu, predvsem pa politika.
Včasih rada obujata spomine, še pravita platinasto-poročenca. Imela sta dobre sosede, predvsem sosedi Ivanka in Micika sta bili Katarinini veliki prijateljici. Rada se spominjata številnih družabnih dogodkov in skupinskih opravil, kot so kužuhanje ali »česanje perja« ob dolgih zimskih večerih…… včasih je življenje šlo bolj počasi, trdita. A tudi danes jima nič ne manjka, obkrožena sta z veliko družino in deležna tople ljubezni in velike pozornosti, ki jima jo nenehno namenjeno njuni potomci.Več v oddaji UTRIP ORMOŽA, 10.5.2018 ob 20.uri.