ROKOMET, NLB leasing liga, 16. krog:
Na Hardeku padla neugodna Izola
Jeruzalem – IP Izola 30 : 27 (16 : 14)
Jeruzalem:
Jelen (7 obramb – 1 x 7m), Belec (10 obramb), Žuran; Korpar 4, Krabonja 2, Žmavc, Bogadi 1, Merdanović, Radujković 1, Čudič 8 (2), Špiljak 2, Sok 5, Hebar 1, Kljajič 1, Cingesar 3, Hrastnik 2. Trener: Saša Prapotnik
IP Izola: Gregorič, Kevič (17 obramb – 1 x 7m); Jurič 5, Jelovčan 2, Dolenc, Božič 1, Špegel 2, Stepančič, Bubnič, Kojić 3, Čosić 5, Hrvatin 1, Vukovič, Fidel, Smolnik 6 (1), Apat 2. Trener: Vlado Hrvatin
Sedemmetrovke: Jeruzalem 3/2; IP Izola 2/1.
Izključitve: Jeruzalem 6; IP Izola 4 minute.
Igralec tekme: Bojan Čudič (Jeruzalem Ormož).
Vinarji so na Hardeku pred okrog 300 gledalci in ponovno odličnimi navijači Ormožani ugnali neugodno Izolo s 30 : 27. Žal so Primorci na domačem parketu bili boljši za zadetek (30 : 26) in lahko se zgodi, da bo o končni uvrstitvi odločalo medsebojno srečanje. Začetek Jeruzalemčkov je bil nad pričakovanji, saj so že v 14. minuti povedli z 8 : 4. Obramba je bila čvrsta, na golu je Gašper Jelen do 10. minute zbral kar 6 obramb, ob tem so gostitelji dosegli kar pet od osmih zadetkov po uspešno izpeljanem polprotinapadu ali hitrem centru. Nato pa so sledile minute gostov. Dragan Kevič v golu Izolanov je zaklenil svoja vrata, v napadu pa sta zablestela Žiga Smolnik in Elvin Čosić, ki sta vsak dosegla po štiri zadetke in Primorce popeljala do vodstva s 13 : 12. V zadnji minuti so gostje imeli priložnost za izenačenje, izteklo pa se je po željah Ormožanov, ki so z zadetkom Primoža Krabonje iz protinapada na odmor odšli s prednostjo dveh točk, 16 : 14. V nadaljevanju odlična predstava domače ekipe, ki je po zaslugi odlične igre v obrambi in obramb vratarja Boštjana Belca, v 44. minuti prišla do vodstva s kar 7 zadetki prednosti, 23 : 16. V 54. minuti je najboljši posameznik tekme Bojan Čudič zadel za najvišjo prednost na tekmi. Ta je znašala 8 zadetkov, 30 : 22. Žal so Vinarji v zaključku tekme popolnoma popustili in Izolanom je uspelo po seriji 5 : 0 ublažiti poraz na končnih 30 : 27. Kljub temu so v taboru zmagovalcev bili zadovoljni, saj bi pred tekmo sprejeli tudi zmago za en sam zadetek. Pohvaliti je potrebno vse vratarje na tekmi, ki so odlično opravili svojo nalogo. Svojo najboljšo tekmo v tem prvenstvu je odigral tudi domači kapetan Čudič, ki je tekom zaključil z metom 8/10, kar je za zunanjega igralca fantastičen podatek. Ekipa Jeruzalema je za letos končala s treningi in bo priprave na novo sezono pričela 5. januarja, prvenstvo z gostovanjem v Krškem se nadaljuje 4. februarja.

Vinarji so zasluženo ugnali zasedbo Izole.

IZJAVE:
David Bogadi (Jeruzalem): Začeli smo dobro, vendar nato popustili v obrambi. Med polčasoma smo se dogovorili, da moramo obrambo zaigrati še agresivnejše in dvigniti število prekrškov. To nam je uspelo in vodili smo že za 8 golov. Na koncu škoda, da smo iz rok izpustili lepo prednost. Pohvalil bi naše vratarje, ki so dokazali, da ko je obramba čvrsta so tudi vratarji odlični in obratno. Zdaj bomo malo pozabili na rokomet in se čim bolj spočili. Menim pa, da še letos ta ekipa ni rekla svoje zadnje besede.
Vlado Hrvatin (trener Izole): Čestitke Jeruzalemu na zmagi, ki je zaslužena. V 1. polčasu smo držali še stik z gostitelji za kar je imel največ zaslug naš vratar Dragan Kevič. Upali smo, da bo ritem igre Ormožanov v 2. polčasu zbledel, vendar so ga le še povišali in si priigrali neulovljivo prednost. Pogrešali smo naše navijače Ribarje, ampak sem videl, da se tudi Ormožani lahko pohvalijo z odličnimi navijači. Zaenkrat sem doživel le v Izoli in tokrat na Hardeku pravo rokometno vzdušje. Naš cilj je še naprej obstanek v ligi. Do konca rednega dela prvenstva pričakujemo še 4 točke.