Ob priložnosti 11. božično-novoletnega koncerta, ki ga za sokrajene tradicionalno pripravljajo domači glasbeniki, so v KS Velika Nedelja (včeraj, 26.12.) končno odprli tudi obnovljeno Kulturno dvorano v Zadružnem domu, ki so jo začeli obnavljati aprila lansko leto.
Zaradi stečaja prvotnega izvajalca (Gradis Gradnje Ptuj) obnovitvenih del, se je obnova namreč zavlekla kar nekaj mesecev.
Tako je dela dokončalo eno izmed pomurskih gradbenih podjetij (Prekmurka). Obnovitvena dela so obsegala temeljito izolacijo temeljev, obnovo podov, odra, partera, balkona, garderob in sanitarij ter še nekaterih spremljevalnih prostorov.
Obnova je stala dobrih 200 tisoč evrov in bila financirana iz proračuna občine Ormož.

Sicer pa je 11.božično novoletni koncert, ki ga organizirata KS Velika Nedelja v sodelovanju z občino Ormož in Kulturno društvo „Simon Gregorčič“ znova bil prijetno praznično doživetje, saj je nastopila cela vrsta pevcev in glasbenikov.
Nastopili so Župnijski pevski zbor Velika Nedelja, Mešani pevski zbor DU Velika Nedelja; Ljudski godci DU Velika Nedelja, Ženska pevska skupina TISA, Tamburaška skupina Pika Poka KD Simon Gregorčič Velika Nedelja, družina Majcen, skupina Porini pa počini s Koga in Ivan Švajgl iz Ormoža. Scenarij je napisal Tinček Žumbar, prireditev je povezovala Mateja Kovačec.
Po koncertu je sledilo ( kot po navadi) prijetno druženje ob praznično obloženi mizi.

Pred začetkom koncerta sta dvorano svečano odprla Marjan Mušič, predsednik KS velika Nedelja in Branko Šumenjak, podžupan občine Ormož (Foto:Karolina Putarek)

V obnovljeni dvorani (Foto:Karolina Putarek)

Obnovljena dvorana ima tudi nove sedeže (Foto:Karolina Putarek)

Obnovljeni so tudi podi. Med obiskovalci ( četrti z desene) je bil tudi podžupan občine Ormož Branko Šumenjak (Foto:Karolina Putarek)