PONEDELJEK 26.10. 2020

Ob 7:01 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na parkirišču v naselju Gorišnica. Udeležencema je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 9:21 uri nas je psihiater iz ormoške psihiatrične bolnišnice obvestil o težavah njegove pacientke. O ugotovitvah sledi poročilo na krajevno pristojen center za socialno delo.

Ob 13:09 uri smo bili obveščeni o zaparkirani Ilirski ulici v Ormožu. Kršitelju/Vozniku osebnega avtomobila je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 14:11 uri smo bili obveščeni o neustrezno zavarovanem vozilu na lokalni cesti v enem izmed naselij v občini Sv. Tomaž. Osebni avtomobil je sam zapeljal vzvratno po klancu navzdol, čez travnik v bližnji gozd. Kršiteljici/Voznici osebnega avtomobila je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 17:40 uri smo na PP od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Lahke telesne poškodbe in Grožnje. Sledi zbiranje obvestil in KO zoper osumljenega.

Ob 20:50 uri smo v Vičancih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno. Voznici je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

TOREK 27. 10. 2020:

Ob 20:30 uri smo v Litmerku obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Po preverjanju pogojev za udeležbo voznika in vozila v prometu, smo od ogleda odstopili.

SREDA 28. 10 2020:

Ob 13:07 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj verbalno napadel prijavitelja. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 14:44 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, kjer je voznik trčil v srno. Patrulja je udeležencu na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za četrtek 29. 10. 2020:

– v kolikor bi bralci opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
– Prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odloka o zajezitvi širjenja virusa COVID.

Pripravili policisti PP ORMOŽ